تعیین عددی مشخصههای حرارتی یک مقطرساز خورشیدی دو طرفه |
Paper ID : 1263-ICESE |
Authors: |
ولی کلانتر *1, محمد باقر تیموری مروستی2, سید علی آقا میرجلیلی3 1Yazd university Yazd, Iran 2دانشجو 3استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد |
Abstract: |
کمبود آب آشامیدنی یکی از معضلات بشر میباشد زیرا %94 از آب جهان شور است. هدف اصلی این مقاله بدست آوردن آب شیرین با هزینه پایین از آب شور است. آب شیرینکن خورشیدی که تنها از انرژی ارزان خورشید استفاده میکند بهترین روش میباشد. دستگاه تولید آب شیرین (مقطر ساز خورشیدی ) بسیار ساده و قابل حمل به نقاط مختلف است. روش تقطیر خورشیدی یک روش ساده، در اندازه های کوچک و متوسط و یک فناوری مناسب برای فراهم کردن آب سالم برای خانهها و اجتماعات میباشد. تقطیر فرآیندی است که میتوان از آن برای پالایش آب بهره برد. این فرآیند به انرژی گرمایی نیاز دارد که میتواند از انرژی خورشیدی به عنوان منبع انرژی استفاده شود. در این فرایند، آب بخار شده و بخار آب از مواد محلول جدا شده به سمت شیشه سرد به حرکت درآمده و طی عمل میعان به شکل آب خالص در امده قابل استفاده میباشد. در این مقاله با تدوین یک کد کامپیوتری اثرات پارامتر-های مختلف از جمله ضرایب انتقال حرارت و میزان آب تقطیر شده، در ایام مختلف سال مورد بررسی قرار گرفته است. یکی دیگر از نتایج مهم بدست آمده، انطباق عملکرد دستگاه با مدلهای مختلف تئوری است. |
Keywords: |
واژههای کلیدی: دما،رطوبت،تبخیر،تقطیر،تابش،انرژی خورشیدی، شناوری مثبت و منفی |
Status : Paper Accepted |